Hakkımda


SAHAN Restoranlar zincirinin sahibi Tahir Tekin Öztan 1961 yılında Gaziantep'te 5 çocuklu bir ailenin 5'inci çocuğu olarak dünyaya geldi.

13 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Öztan, Fenerbahçe Lisesi'nde okurken, babası ve eniştesinin Caddebostan'daki lokantasında çırak olarak işe başladı. 23 yaşına geldiğinde, çıraklık yaparak biriktirdiği parayla, Plaj Yolu'nda ilk lokantasını açtı. İki yıl boyunca usta almadı ve mutfakta kendisi çalıştı.

Empati yaparak, müşteri memnuniyetini her şeyin önünde tutan Öztan, 1970 yılında SAHAN markasını yarattı. SAHAN'ın ilk şubesi 1984'de Plaj Yolu'nda açıldı. Sırasıyla, 1992'de Acıbadem SAHAN, 1994'te Suadiye SAHAN, 2000'de Ümraniye Carrefour SAHAN, 2003'te SAHAN Vega, 2007'de de Sortie SAHAN hizmete girdi.
 2009 yılında ise Gaziantep'in tarihi hanlarından biri olan Yemişhan’da SAHAN Şirehan faaliyete geçti.
Gaziantep tarih ve kültürüne de sahip çıkan Öztan, 1886 yılında, II. Abdülhamit'in padişahlığı döneminde yapılan Şirehan'ı da 80 odalı, 150 yatak kapasiteli bir butik otele dönüştürmek için çalışmalara başladı.
Spor ile iç içe büyüyen ve amatör olarak çeşitli takımlarda görev alan Öztan, bir dönem Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Gaskispor'un da başkanlığını üstlenmiştir. Öztan, aynı anda iki spor kulübünün de başkanı olarak dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. İnşaat ve medikal sektöründeki başarıları ile de Türkiye'nin sayılı işadamları arasında gösterilen Öztan, yurtdışında da SAHAN Restoranlar zincirine yeni parçalar ekleyerek, hem Türkiye'yi ve mutfağını tanıtmak hem de kariyeri için yeni atılımlar yapmayı hedefliyor. “Güneş herkese eşit doğuyor, herkesin şansı eşit dağılmıştır" ve "Başarılı olabilmek için risk almak önemlidir" felsefesini kendisine ilke edinen Tahir Tekin Öztan'ın başarı sloganı, "Ne kadar risk, o kadar başarı!" oldu.


Karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendirdiğini, yanısıra dürüst ve sabırlı çalışmasının da başarılarına katkısı olduğunu anlatan Öztan, "Bir şeyi yaratmak başarıdır ama muhafaza edip geliştirebilmek daha büyük başarıdır. Biz bir marka yarattık ve bunu geliştirmek için hem çok çalıştık hem de sabırlı davrandık" diyor.

Tahir Tekin Öztan, Türk mutfağının tanıtımının yanı sıra, eğitimli ve mesleki beceriye sahip eleman eksikliği konusuna da eğilmektedir. Yemeklerdeki yozlaşmanın önüne ancak eğitimli ustalarla geçileceğine inanan Öztan, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi ile ortak bir çalışma içine girerek, Gaziantep Üniversitesi bünyesinde gastronomi bölümünün kurulması için çalışmalara başlamıştır. Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği'nin kurucu başkanı olan Öztan, Gaziantep'in unutulmaya yüz tutmuş ya da özünü kaybetmiş yemeklerinin yeniden hatırlanması ve mutfaktaki yozlaşmanın engellenmesi için Gaziantep mutfağını Gaziantep’in kadınlarının anlattığı arşiv niteliğinde bir kitap hazırlığındadır. Öztan aynı zamanda Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Danışma Kurulu üyesidir.